Recete Căutaţi de lucru? Contactaţi RO RU EN
temp
temp
temp

Materia primă pentru fabricarea produselor lactate este laptele integral de vacă. El conţine proteine indispensabile omului, glucide şi substanţe minerale, calciu, fosfor ş.a. Laptele este bogat în vitaminele A, D, E, K şi vitaminele din grupul B. Astfel, prin compoziţia sa laptele este un aliment vital pentru om, asigurându-i schimb de substanţe minunat şi digestie optimă.

Mai detaliat...

S.A. „Incomlac” este prima întreprindere de produse lactate din Moldova, care a înfiinţat puncte de colectare a laptelui de la populaţie. În prezent 210 puncte, înzestrate cu utilaj necesar pentru colectarea, răcirea şi determinarea calităţii laptelui, constituie baza de materie primă a fabricii.
Punctele de colectare sunt situate în mediul rural al republicii, şi anume în 14 raioane ale ţării. Acestea însă nu sunt unica sursă de obţinere a laptelui. Printre furnizorii de materie primă se numără 13 gospodării agricole şi 6 agenţi economici specializaţi în domeniul de activitate respectiv.

Mai detaliat...

Calitatea înaltă a produselor lactate este determinată în mod direct de materia primă, deci de calitatea laptelui, condiţiile de colectare, depozitare şi livrare a laptelui la uzină.

Mai detaliat...