Recete Căutaţi de lucru? Contactaţi RO RU EN
temp
temp
temp

S.A. „Incomlac” este prima întreprindere de produse lactate din Moldova, care a înfiinţat puncte de colectare a laptelui de la populaţie. În prezent 210 puncte, înzestrate cu utilaj necesar pentru colectarea, răcirea şi determinarea calităţii laptelui, constituie baza de materie primă a fabricii.

Punctele de colectare sunt situate în mediul rural al republicii, şi anume în 14 raioane ale ţării. Acestea însă nu sunt unica sursă de obţinere a laptelui. Printre furnizorii de materie primă se numără 13 gospodării agricole şi 6 agenţi economici specializaţi în domeniul de activitate respectiv.

Peste 15 mii de gospodari individuale predau laptele la punctele de colectare. Actualmente, dobândirea cantităţii necesare de materie primă este o sarcină strategică pentru fabrică, căci efectivul vacilor de lapte scade.

În acest scop, la întreprindere activează cu spor secţia de preparare a laptelui, specialiştii căreia urmăresc permanent situaţia rurală privind efectivul vacilor şi cantitatea de lapte muls în sectorul privat, condiţiile de preparare a laptelui şi respectarea prevederilor din contract de către furnizorii de materie primă, supraveghează achitarea în termen a laptelui.

Este bine cunoscut faptul, că pentru multe familii de la sat comercializarea laptelui este unica sursă de venit stabil. Fiind un partener de încredere al furnizorilor, S.A. „Incomlac” îi susţine în soluţionarea problemelor de ordin social: întreţinerea copiilor şi nepoţilor, prelucrarea loturilor de pământ şi hrănirea văcuţei dragi.

Punctul de colectare din s. Camenca

Punctul de colectare

Punctul de colectare s. Camenca