Recete Căutaţi de lucru? Contactaţi RO RU EN
temp
temp
temp

Istoria fabricii de lapte din Bălţi începe în anul 1944. Fiind înzestrată cu utilaj, o casă mică cu un singur nivel de pe strada Kooperativ a devenit fabrică de lactate.

În anul 1958, pe strada Leningrad (în prezent Şt. cel Mare) a fost fondată fabrica de lapte din oraşul Bălţi cu capacitatea de producţie de 10 tone de lapte pe zi. Fabrica producea un asortiment limitat de produse: lapte, smântână, chefir, brânză de vacă.

În anul 1963 capacitatea fabricii şi a terenului de producere a fost mărită, datorită creşterii cantităţii de materie primă.
În anul 1970, pe baza fabricii de lapte din oraşul Bălţi a fost înfiinţată Asociaţia de Producţie din Bălţi «Lapte», în componenţa căreia au intrat fabrica de lapte din Edineţ, fabrica de brânzeturi din Râşcani, secţia de producere a produselor de brânză din Făleşti, de asemenea, unităţile de separare din Drochia, Glodeni şi Lozova. Zona de recepţie a materiei prime era compusă din 120 de gospodării. Pe an se colectau în mediu 100-110 mii tone de lapte.

În anul 1973 a fost construită şi dată în exploatare fabrica de pe strada Volodarskogo (în prezent Calea Ieşilor), cu capacitatea de 300 tone de lapte pe zi. În acelaşi an, colectivul a devenit câştigător al întrecerii Socialiste Republicane şi a fost decorat cu Drapelul Roşu transmisibil al Ministerului industriei cărnii şi laptelui al R.S.S.M.

În anul 1976 întreprinderea a fost apreciată cu Premiul de Stat — Ordinul «Semn de onoare». În perioada anilor 1976-1987, fiind liderul Republicii în sectorul de fabricare a produselor lactate, întreprinderea este premiată de nenumărate ori cu drapeluri transmisibile la nivel Republican şi Unional.

În august 1994, în urma privatizării a fost creată societatea pe acţiuni de tip deschis «Incomlac» - cea mai mare întreprindere de producere a laptelui şi a produselor lactate din Republica Moldova. În prezent S.A. «Incomlac» intră în componenţa concernului «JLC Group».
 

Incomlac

Magazin specializat de produse lactate

Magazinul de produse lactate

Magazin specializat S.A. Incomlac

Magazin de firmă 3

Magazin de firmă-2

Magazin de firmă

Cafenea

Cumpărători mulţumiţi

Ziua oraşului-colectivul nostru

Ziua oraşului 2

Ziua oraşului-22 mai

Ziua oraşului-personalul nostru

Ziua oraşului-colectivul nostru

Administrația la Ziua Orasului

Ziua Oraşului