Recete Căutaţi de lucru? Contactaţi RO RU EN
temp
temp
temp

2014-01-23 Prăjitură din brînză proaspătă cu mandarine

Ingrediente

Făină 220g
Brânză proaspătă de vaci (pentru aluat + pentru umplutură) 150 g + 500 g
Ulei vegetal 4 linguri.
Ouă de pui (pentru aluat + pentru umplutură) 1 buc. 3 buc.
Zahăr (pentru aluat + pentru umplutură) 2 linguri. + 100 g
Praf de copt 10g.
Mandarine 500g.
Unt 100g
Lamaie 1 buc
Smântână 150g


1. Pregătim aluatul pentru prăjitura cu brînză. Pisăm ou (1 buc.) cu zahăr (2 linguri), adăugăm ulei (4 linguri) şi brînză proaspătă (150g), amestecăm bine cu mixerul. Apoi, adăugăm faină cernută cu praful de copt (5 g) si frământăm aluatul.

2. Aşezăm aluatul în forma de copt, acoperită cu folie. Aranjăm marginile şi lăsăm în frigider pînă se prepară umplutura.

3. Curăţăm mandarinele de coajă.

4. Sepărăm feliile şi le feliem. Cîteva mandarine lăsăm pentru înfrumuseţarea prăjiturei.

5. Batem ouăle cu mixerul (3 buc.), adăugăm zahăr (100g), batem ouăle cu zahăr.

6. Apoi adăugăm coaja de lămîie (1 linguriţă) si suc de lamaie (1 lingură). Din nou, batem cu mixerul.

7. După care, adăugăm unt (100g), smîntînă (150g), brînză proaspătă (500g, mărunţită prealabil cu o furculiţă) şi praf de copt (5g). Batem bine cu mixerul, 2-3 minute. adăugăm cu lingura mandarinele tăiate şi turnăm umplutura în forma cu aluat. Înfrumuseţăm cu feliile de mandarine.

8. Se coace într cuptor preîncălzit la 180 de grade, aproximativ 50-60 de minute. Se scoate din formă, se lasă să se răcească.

9. Se presară cu zahar — pudră.

Poftă Bună!