2013-04-22 Pască cu brînză proaspătă
Ingrediente:
Pentru aluat:
4 ouă;
zahăr- 1 pahar;
amidon — 1 pahar;
făină — 1 pahar;
sodă — ½ lingură;
unt — 200g;
stafide — 1 pahar;
Pentru glazură:
zahăr pudră - 1 pahar;
1 albus de ou;
sucul unei lamîi;
amidon - 2 linguri.
Modul de preparare:
Branza de vaci se freacă cu ouă şi zahăr. Se adaugă amidonul, se amestecă, se adaugă untul topit şi din nou se framîntă bine.
Se amesteca faina cu bicarbonat de sodiu şi se adaugă în aluat, se frămîntă aluatul, se adaugă stafidele. Aluatul se toarnă într-o formă unsă cu unt, la 2/3 din volum şi se coace la 200 de grade timp de 40-50 min. Zahărul pudră se zbate cu albuş, se adaugă sucul de lămîie, amidonul şi se amestecă din nou.
Cînd Pasca este gata, se unge cu glazura preparată!